Originele cadeautips van Nederlandse Bodem

Intocht van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Dokkum (Friesland) op zaterdag 18 november 2016. De grachten en het plein zullen een grote rol spelen tijdens deze landelijke intocht. Sinterklaas en de pieten komen om 12:00 uur Dokkum binnenvaren. Om 12:30 gaat de goedheiligman aan wal bij De Dijk in het centrum van Dokkum. Vanaf De Dijk gaat hij samen met zijn pieten naar de Markt, waar ze om 13:00 uur een warm onthaal krijgen.

Groot sinterklaasfeest in Dokkum

De burgemeester van Dokkum, Marga Waanders, is zeer verheugd dat Sinterklaas dit jaar zijn stad aandoet: "Fantastisch nieuws voor Dokkum en de regio Noordoost-Fryslân, we gaan Sinterklaas heel hartelijk welkom heten!" Alle kinderen uit Dokkum en omstreken zijn door de stad Dokkum van harte uitgenodigd om dit mooie kinderfeest met elkaar te vieren. Het Sinterklaascomité van Dokkum heeft een mooi programma samengesteld met diverse optredens van bekende en minder bekende artiesten. Daarnaast worden door de gehele stad activiteiten georganiseerd. Er is volop vertier voor jong én oud!

Live intocht Sinterklaas volgen

Mocht je niet naar de landelijke intocht in Dokkum kunnen komen, dan zijn Sinterklaas en de pieten natuurlijk ook op de televisie te volgen! Op zaterdag 18 november 2017 zendt NPO ZAPP vanaf 12:00 uur een extra lange aflevering van Het Sinterklaasjournaal uit. Tijdens de uitzending zal presentatrice Dieuwertje Blok verslag doen van de intocht. Natuurlijk zal zij Sinterklaas en enkele pieten gaan interviewen!

Het Sinterklaasjournaal is vanaf 19 november 2017 iedere avond tot en met 4 december 2017 om 18:00 uur op Zapp (NPO3) te zien. Sinds 1952 is de intocht van Sinterklaas te zien op de televisie. De intocht van Sinterklaas is pas sinds 1964 jaarlijks in een andere stad.

Schoen zetten voor Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas is ook het startsein voor het zetten van de schoen. Zorg ervoor dat je 18 november 2017 een lekkere grote winterpeen voor het paard van Sinterklaas in je schoen hebt liggen, dan krijg je vast en zeker wat moois of lekkers in je schoen!

 

 

 

 

© 2020 Dutchmemories.com | info@dutchmemories.com | Tel: +31 (0)341 55 69 69 Webdesign door Desto Media

Onze Voordelen