Originele cadeautips van Nederlandse Bodem

Pepernoten & speculaas

Bij het sinterklaasfeest horen cadeautjes, gedichten, de schoen zetten, surprises en natuurlijk mogen heerlijke lekkernijen niet ontbreken. Speculaas, pepernoten, taai-taai poppen en marsepein.

Wilt u tijdens het uitpakken van de Sinterklaas cadeaus genieten van zelfgemaakte pepernoten of andere typische Sinterklaas lekkernijen? Op deze pagina vindt u recepten voor onder andere pepernoten en speculaas. Haal de ingrediënten in huis en volg de instructies. Niets is leuker om zelf te gaan bakken.

Recept: Pepernoten


Benodigdheden
150 gr. boter
125 gr. donkerbruine bastaardsuiker
10 gr.  speculaaskruiden
250 gr. zelfrijzend bakmeel
4 el. melk

Pepernoten bakken
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.


Sinterklaas lekkernijen om je vingers bij af te likken:

 

  • Amandelspijs
  • Banketletter
  • Borstplaat
  • Gevulde speculaas
  • Kruidnoten
  • Marsepein
  • Pepernoten
  • Pepernotencake
  • Pindapepernoten
  • Schuimpjes
  • Smulboot
  • Speculaasbrokken
  • Speculaaskoekjes
  • Speculaastaart
  • Suikerbeestjes
  • Taaitaai

 

 

© 2020 Dutchmemories.com | info@dutchmemories.com | Tel: +31 (0)341 55 69 69 Webdesign door Desto Media

Onze Voordelen